Våra tjänster.

Kapitalgruppen är specialiserade på risk- och skattefrågor, där vi analyserar hur det ser ut för dig idag och hur det kan komma att se ut i framtiden. Därför är en ”kontinuerlig uppföljning”  nyckelord för vår verksamhet.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig? Boka ett kostnadsfritt möte!

Kapitalförsäkringar

Denna form av investering ger er som kund möjligheten att slippa betala reavinstskatt om 30 % både vid försäljning, uttag och vid byte av fonder. Ni som kund får också genom kapitalgruppen tillgång till många av världens fonder. Denna form av sparande/ investering passar kunder som båda månadssparar och gör engångsinvesteringar.

Tjänste- och privatpension

Tjänstepensionen är den del av pensionen som betalas av arbetsgivaren. Det är inte alla arbetsgivare som erbjuder tjänstepension, därför är det viktigt att ta reda på vad som gäller just dig.

Tjänstepensionen kan se olika ut beroende på var du är anställd. Tjänstepensionen bestäms i ett kollektivavtal mellan arbetsgivare eller arbetsgivarorganisation och fackförbund. Eller direkt med dig som anställd.

Tänk på att ju högre lön du har eller ju yngre du är, desto större del av din totala pension kommer att komma från tjänstepensionen.

Depå

En traditionell depå passar dig som utöver att kunna handla fonder och noterade värdepapper även vill kunna handla onoterade värdepapper.

Dock har du inte samma skattefördel, du skattar 30 % på vinsten.

Investeringssparkonto

Ett investeringssparkonto (ISK) är ett konto för förvaring av värdepapper, och är ett alternativ till en traditionell värde­pappersdepå eller en kapitalförsäkring. Huvudskillnaden är framför allt förmånstagarförordnandet. Investerings­sparkontot syftar till att underlätta handel med värde­papper och andra finansiella tillgångar genom att du inte behöver ta hänsyn till skattekonsekvenser vid köp eller försäljning eller ta upp dessa i din deklaration. Än så länge kan endast privatpersoner öppna och spara i ett investeringssparkonto. Sparfor­men är därmed inte tillgänglig för företag.

Fonder/aktier

I dag finns cirka 2 500 till 3 600 fonder på den svenska marknaden tillgängliga för svenska sparare. Det bäddar för konkurrens och mångfald. Fondsparande är den vanligaste sparformen i Sverige. Upp­skattningsvis 85 procent av svenskarna sparar i fonder på ett eller annat sätt.

Fonder delas upp i olika fondkategorier, läs mer om fonder här.

Vi har tillgång till alla noterade aktier på Stockholmsbörsen, vid behov kan vi även bistå med ideer och tankar, fördelar och nackdelar att handla med enskilda aktier.

Alternativa investeringar

Vi rådger även kring alternativa investeringar såsom aktier, obligationer och produkter som är kopplade till olika aktier och index.

Detta är en form av lösning där ni som kund har en räntebärande lösning i botten och på toppen ett aktierelaterat instrument för att få marknadens uppgång.

seminarium

Häng med på det senaste

Är du intresserad av att finnas med i våra utskick om seminarium är du välkommen att kontakta oss med formuläret nedan så får du den senaste informationen skickad till dig via vårt nyhetsbrev.

” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Samarbetspartners